Следвайте Гласове в ТелеграмПредпочитаме да сме сред хората, да говорим с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредпочитаме да сме сред хората, да говорим с
Коментари Харесай

Ваня Григорова в Перник: От нас зависи да си поправим държавата и да няма повече работещи бедни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Предпочитаме да сме измежду хората, да приказваме с всеки един поотделно и по тази причина сме тук на площада, а не затворени в зали. " Това сподели Ваня Григорова, водач на Коалиция " Солидарна България " и лидер на листите в 25 МИР и за европейски парламент, в Перник, където се срещна със стотици жители, а те ѝ описаха за проблемите си.

Основният, който те споделиха пред нея, лидерът на листата на обединението в Перник Валентин Иванов - Кардамски и останалите членове бе, че през днешния ден политиците не чуват хората и не помнят обещанията, които са им дали незабавно след изборите. Не скриха, че заплатите им са ниски, че младите не престават да бягат в чужбина, с цел да търсят по-добър живот и че режийните сметки са прекомерно високи, изключително за пенсионерите.

 

Медицинска сестра показа, че главната й заплата е едвам 1200 лева Ваня Григорова удостовери, че това е доста под контрактуваното в националния групов трудов контракт, съгласно който още преди 2 години най-ниската заплата на медицинските сестри трябваше да е 1450 лева Здравният служащ попита Григорова, дали този проблем би бил приоритет на обединението.

Лидерът на " Солидарна България " удостовери и подсети, че е съдействала за среща сред синдикалните представителите на здравните служащи в София и ръководещите Столична община точно по тези въпроси.

" Още на първото съвещание на Комисията по опазване на здравето в СОС провокирах спор по тематиката. Настоявах да се провиснал спомагателни средства за медицинските сестри от детско и учебно опазване на здравето. Включих се и в митинга на медицинските сестри пред Столична община и в последна сметка бяха открити спомагателни 15 млн лева, с цел да се усилят заплатите на експертите. Това е основен приоритет за нас, защото в България има тежък недостиг - липсват 30 000 медицински сестри. ", добави Ваня Григорова.

 

Друга перничанка показа, че детето ѝ живее в чужбина при близки, а е единствено на 8 години. " Синът ми ми сподели, че желае да се върне тук вкъщи, само че страната ни " била счупена ". Детето ми е схванало, че страната ни е счупена ", сподели натъжена майката.

" От нас зависи да изправим страната ни ", отговори Григорова и добави, че с незаинтересованост това няма да се случи.

Перничани споделиха, че от последния парламент са чували единствено за сглобки, делба на властта и кавги, само че нищо за решение на проблемите на елементарните хора.

Ваня Григорова сподели на всеки един, че по този начин би трябвало да бъде променено действието на страната, че всички български жители да почувстват значимо подобряването на изискванията на живот в страната.

" Не обещаваме нищо, което не можем да осъществим. Трябва да се оправим изрично с неуместния феномен " работещи небогати ", да има работа, високи заплати и сигурност. Социално търпими сметки за ток, вода, парно. Крайно време е да влязат в действие действителни ограничения против демографския колапс ", съобщи тя.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР